SHPËRNDAJE

Artisti amerikan Ra Paulette është i njohur për krijimin e artit të bukur në murin e shpellës në të gjithë Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Shpellat e zbukuruara me dorë janë kryesisht të vendosura në një pronë private dhe janë të vështira për t’u parë pa marrëveshje paraprake me pronarët, ndërkohë që disa janë të fshehura nga pamja dhe janë lënë të zbulohen rastësisht nga kalimtarët.

Ra Paulette është një individ i veçantë për të krijuar vepra arti. Ai nuk shkoi në studio dhe vizioni i tij artistik është më i rëndësishëm se paratë.

Ka burime që pretendojnë se për një orë pune kërkon vetëm 12 dollarë amerikanë, që është vetëm pak dollarë më shumë se paga më e ulët në SHBA, transmeton KosovaPress.

Por duhet të mbahet mend se nganjëherë nevojiten vite për të krijuar krijimet e tij.

Në pjesën malore të qytetit Embucco në shtetin amerikan të New Mexico, Ra Paulette “rregulloi” banesën e fshehur në një shpellë.

Ai gdhendi 20 orë për çdo javë, dhe për dy vjet përfundoi këtë ndërtesë mbresëlënëse në të cilën muret dhe tavanet shkëmbejnë motive mahnitëse.