-2 C
Pristina
Wednesday, 21 November, 2018

OPINIONE

Ballina OPINIONE

Demaçi, legjendë e Ballkanit

Aktivistja për të drejtat e njeriut nga Serbia, Sonja Biserko në një shkrim me rastin e vdekjes së Adem Demacin e ka cilësuar atë...

Institucioni Adem Demaçi

Baci ka qenë njeri i dashuruar me lirinë. Kësaj dashurie i ka qëndruar besnik deri në fund. Ka qenë i paepur, i pandalshëm, i...

Institucioni i fetvasë dhe muftiu (I)

Shkruan: Mustasfa Bajrami Nuk ka dyshim se fetvaja është njëri prej institucioneve më të rëndësishme në të drejtën islame. Ajo përfaqëson zgjidhjen praktike ndaj çështjeve,...

Xhaka e Xherdani, një superterapi reale sociale, që zbuloi inferioritetin tonë...

Shkruan: Fadil Maloku Xhaka e Xherdani, një superterapi reale sociale, që zbuloi inferioritetin tonë kombëtar e shtetëror 1. Duket që si motivet ashtu edhe satisfaksioni social,...

Çdo “kompromis” i mëtejmë kompetitiv i palës kosovare në raport me...

Shkruan Fadil Maloku 1. Në Kosovën e pasluftës, shkaqet e (mos)integrimit të serbëve dhe të ndërtimit të shoqërisë multietnike (Projekt i UNMIK-ut) do të duhej...

Krejt devijimet e Kosovës, duhet kërkuar te politikanët matrapaza

Shkruan: Fadil Maloku 1. Një fenomen, që pa dyshim është duke e përcjellë këmba-këmbës procesin shtetndërtimit të Kosovës, është edhe ai i teprisë së politizimit...

Qytetari nuk ha më “bar”, pa e kuptuar se çfarë ka...

Shkruan: Fadil Maloku 1. Partitë politike kosovare, në vend që të ofrojnë politika alternative qeverisëse, po merren akoma me politikëbërje parazgjedhore....! 2. Qytetari, duhet t'i dënoj...

Krimi dhe korrupsioni, gangrena që po e gërryen shtetndërtimin e Kosovës

Shkruan: Fadil Maloku 1. Një ndër shkaqet e gjithë kësaj papunësie dhe varfërie MARRAMENDËSE në Kosove, duhet kërkuar padyshim edhe tek një stereotip i ri...

Kosovës i duhet një konsensus për reforma institucionale, e jo konsensus...

Shkruan: Fadil Maloku 1. Konsensusi politik, në jetën publike kosovare ka ca kohë që është futur në diskursin politik, disi si një lloj zgjidhjeje, por,...

Marrëdhëniet shqiptaro-serbe. A kemi një shans tjetër përveç bashkëjetesës?

Bashkëjetesa në Ballkan mund të duket e pamundur, ndoshta është njëmend e pamundur, por në të njëjtën kohë është e vetmja zgjidhje. Përderisa është...