OPINIONE

Ballina OPINIONE

Çfarë demokracie, po ndërtojnë shqipet?

Shkruan: Fadil Maloku 1. Termi që më së shumti me gjysmë zëri shqiptohet në qarqet politike, por jo edhe gjithaq në ato akademike është padyshim...

A do ta godasë SHBA-ja Sirinë?

Shkruan: Muhamed JUSUFI Nuk shoh ndonjë rezultat konkret nga këto goditje përveç vuajtjeve të popullit të shkretë të cilët do të përjetojnë viktima, të plagosur...

Kombin e bashkojnë projektet ekonomike, e jo broçkullat mediokre politike

Shkruan: Fadil Maloku 1. Një çështje e rëndësishme në procesin e tranzicionit padyshim është edhe ai i rrënimit të autoritetit totalitar, një mentaliteti që akoma...

Arsimi i mirëfilltë thjeshtë e pastron mediokritetin dhe injorancën e pushtetmbajtësve

Shkruan: Fadil Maloku 1. Tema që po pretendoja ta “kapi” në objektiv, padyshim që më nxiti dhe provokojë rëndë është ajo me mungesën e një...

Lotët e krokodilit për 6 gylenistët e deportuar në Turqi dhe...

Sali Kabashi - Historian Jemi dëshmitarë të një polemike të jashtëzakonshme këto ditë, si nga mediat, ashtu edhe nga persona të caktuar, të cilët vajtojnë...

Ju ende nuk e dini se çka është kapja e shtetit!

Shkruan: BIROL URCAN Si patriot turk kam për detyrë dhe obligim që ta luftoj Lëvizjen Gylen në të dy shtetet të cilave u takoj, ose...

Anestezioni publik, “shfarcenegerizmi”, dhe mercenarizmi medial në shoqëritë shqiptare!

Shkruan: Fadil Maloku 1. Demokracia mediale si “kolonizatori” më sofistikuar e politikës bashkëkohore, sot përmes infuzioneve dhe përmbajtjeve të reja informative në mënyrë radikale po...

LDK, PDK, e VV mbanu, se keni përgjegjësi historike!

Shkruan: Fadil Maloku 1. Rast më ideal për të dëshmuar koherencën shtetërore (e jo lakminë e pushtetit) dhe arsyeshmërinë e tabanit kombëtar (e jo kozmopolitizmin...

President, Kryeministër e Kryeparlamentar, koha për reflektim shtetndërtues, është tani!

Go ahead, President, Kryeministër e Kryeparlamentar, ose lëshoni rrugë! Koha për reflektim shtetndërtues, është tani! 1. Acarimi që po ndodhë aktualisht, në nivel global, kontinental,...

Ratifikimi i Demarkacionit dhe frika nga Asociacioni i komunave serbe!

Sali Kabashi - Historian Pas mesë tri vitesh, Kuvendi i Republikës së Kosovës, me mund shumë të madh arriti ti bëjë 2/3 e votave të...