SHPËRNDAJE

Artistja dhe koreografja nënujore, Julie Gautier, ka realizuar performancën e saj të fundit në pishinën më të thellë në botë.

Gautier shihet për disa minuta duke vallëzuar nën ujë dhe duke mbajtur frymën për gjashtë minuta, para se të dali në sipërfaqe.

”AMA”, ka emrin projekti që performon Gautier dhe në gjuhën japoneze do të thotë ‘Grua e Detit’ dhe është dedikim për të gjitha gratë e botës.

Ajo u xhirua në pishinën më të thellë në botë Y-40, afër Venecias në Itali. Videoja pjesën më të madhe paraqet Gautier duke lëvizur nën ujë me tingujt e këngës së Beyonces – Runnin.

”AMA” sipas protagonistes është një film i shkurtër dhe tregon një histori që secili mund ta interpretojë në mënyrën e vet.

”Nuk ka imponim, vetëm sugjerime. Doja të ndaja dhimbjen time më të madhe në këtë jetë me këtë film. sepse kjo nuk është shumë e papërpunuar, e mbulova me hir. Për ta bërë atë jo shumë të rëndë, unë zhytur atë në ujë. I kushtoj këtë film të gjitha grave të botës”, u shpreh Gautier.

Video sikur ”AMA”, mund të shihen vazhdimisht në faqen e Gautier në internet përfshirë edhe zhytjet me burrin e saj, kampionin Guillaume Nery.

AMA

AMA, my new short film:"Ama" is a silent film. It tells a story everyone can interpret in their own way, based on their own experience. There is no imposition, only suggestions.I wanted to share my biggest pain in this life with this film. For this is not too crude, I covered it with grace. To make it not too heavy, I plunged it into the water.I dedicate this film to all the women of the world.Julie AMA, mon nouveau court métrage: "Ama" est un film sans parole qui raconte une histoire que chacun peut interpréter à sa manière, selon son propre vécu, tout est suggéré, rien n’est imposé.J’ai voulu mettre dans ce film ma plus grande douleur en ce monde. Pour qu’elle ne soit pas trop crue je l’ai enrobée de grâce. Pour qu’elle ne soit pas trop lourde je l’ai plongée dans l’eau.Je dédie ce film à toutes les femmes du monde.JulieCredits : Choreographer : Ophélie LonguetMusic : « Rain in your black eyes », Ezio Bosso. (P) Sony Music Intertainment.Cinematographer : Jacques BallardEditor : Jérôme LozanoColorist : Arthur Paux @ Spark SeekerCompositing : Gregory Lafranchi @GoneFXSound mix : Nassim El Mounabbih @DinosauresProduction : Spark Seeker/Les Films EngloutisAssociated Producers : Y-40 The Deep Joy/RVZCamera Assistant : Arthur LauthersElectrician Romain MostriSafety Freedivers : Anne Maury – Fouad ZarrouMaking off : Jimmy GolazCamera Rental (Red VistaVision 8K) RVZLight&Electric Rental : TSF CannesWardrobe : Tatiana Henri

Posted by Julie Gautier on Friday, March 9, 2018