SHPËRNDAJE

Ngrënja e çokollatës dhe pirja e kafesë apo çajit mund t’ju ndihmojë të jetoni më gjatë thotë një hulumtim i ri.

Kënaqësia që marrim gjatë pranimit të shtesave të zinkut aktivizon një kompleks që ngadalëson plakjen, u zbulua në studim, njofton Klan Kosova.

Kjo shfuqizon ‘stresin e brendshëm’ që akumulon natyrshëm gjatë viteve dhe ka qenë i lidhur me çdo gjë nga kanceri në Alzheimer.

Zinku është një shtesë relativisht e sigurt edhe në doza të larta dhe prandaj mund të merret rregullisht për të ndihmuar plakjen e ngadaltë, sipas studiuesve gjermanë.

Çokollata, vera, kafja dhe çaji përmbajnë polifenolët antioksidantë, të cilët ndihmojnë në luftimin e dëmtimit të qelizave.