SHPËRNDAJE

Studimi tregoi se tenisi zvogëlon shanset e vdekjes nga sëmundjet e zemrësme 56 %. Rreziku i vdekjes nga shkaqe të lidhura me shëndetin kishte rënë me 47% në grupin e njerëzve që luanin tenis, squash apo badminton.

Ndërsa personat që preferojnë të notojnë mund të kenë një ulje prej 28 % të rasteve të vdekjes nga shkaqe që lidhen me shëndetin. Kurse personat që merren me aerobi dhe gjimnastikë mund të presin sipas studimit një rënie të vdekshmërisë deri në 46 %.

Detajet e këtij studimi janë botuar në revistën britanike “British Journal of Sports Medicine”.