JETË

Ballina JETË

Sa orë gjumë i duhen njeriut për jetë të shëndetshme

Sasia e tepërt dhe e vogël e gjumit mund ta dëmtojnë trurin tuaj. Një studim i publikuar në revistën “Sleep” ka përfshirë më shumë se...

Çka duhet të dijë njeriu që ju e doni?

Përditshmëria, mungesa e frymëzimit, ngathtësia dhe ndjenja e turpit – janë vetëm disa nga faktorët që na ndalojnë nga ndarja e emocioneve dhe vlerësimin...

Njerëzit e suksesshëm i bëjnë çdo ditë këto gjëra

Fokusohen në minutat, jo në orët. Njerëzit e suksesshëm janë të vetëdijshëm se dita i ka 1,440 minuta dhe nuk ka asgjë më të vlefshme...

Historia e festës së Krishtlindjes

Mesi i dimrit ka qenë prej vitesh një kohë për të festuar në të gjithë botën. Shumë shekuj përpara mbërritjes së njeriut me emrin...

Arsyet se pse uji i ftohtë është i dëmshëm për shëndetin

Uji i ftohtë vërtet që shijon shumë, por edhe e dëmton shëndetin tonë, më poshtë do të listojmë disa nga arsyet se pse nuk...

Vetitë shëndetësore të mollëve jeshile

Përveç shijes së mirë, mollët jeshile kanë edhe disa vlera shëndetësore. Janë të larta në fibra dhe ndihmojnë që të keni një aparat tretës të...

Mos i hidhni lëvoret e portokajve, ja për çfarë mund t’i...

Sa të jashtëzakonshëm janë portokajt? Ata ndoshta janë ndër frutat më të rekomanduar nga mjekët në këtë sezonë. Këto pemë përmbajnë një sasi të lartë...

5 ushtrimet që eleminojnë qafën e varur

Thuhet e besohet se duart dhe qafa janë të parat që tregojnë vitet e një femre, pasi lëkura në këto zona plaket më shpejtë...

Të mbash sekrete apo të fshehta nuk është mirë për shëndetin

Psikologë të njohur besojnë se të fshehtat janë torturuese, dhe nëse ato nuk ndahen me njerëz të besuar, apo me dikë që e ndjejmë...

Këto probleme shëndetësore shkaktohen nga stresi

Në ndonjë situatë emergjente, stresi mund t’ju shpëtojë jetën, duke ju dhënë më shumë fuqi të mbroni veten, p.sh: shkelmimi me nxitim i frenave...